En blogg om sytt och sömmat, stickat och sumpat. Enligt devisen "fort och fel" kan man skapa det mesta på ingen tid alls. Det enda man inte får missa är sömsmånen - en dyrköpt erfarenhet...

måndag 26 december 2011

Julpyssel

Lite julklappar som för en gångs skull blev färdiga i tid.


En roller derby-brud till yngsta dottern. Känd under namnet Smashing i roller derby-kretsar. Blandat broderi på en tröja från åhléns. vliseline på baksidan. Som jag strök på först. Alltså innan jag började brodera, märk väl!
Mellandottern fick ett linne med ovanstående text. Kanske en lämplig uppmaning till oss alla så här efter jul?
Linnet är också från Åhléns. De har bra kvalitet på sina basplagg. Även här vliseline innan jag började brodera...
Jag har också hunnit med att sticka mig ett par vantar. Tyvärr är de alldeles för varma för den här vintern. De funkade bra på hundpromenad i morse, då var det bara plus 4. Suck.
Det är Milan, ett ojämnt spunnet garn som gör vanten lite bubblig, de melerade rutmönstret är ett annat garn som jag inte har något namn på. De är lika stora, jag lovar. det är perspektivet som gör nåt med storleken.

2 kommentarer:

  1. Hallå där, ny blogg!!! Tröjan såg jag ju live men linnet var bara en tanke. Så jäkla snyggt! Bravo!

    SvaraRadera
  2. I don't need to read Swedish to get the meaning! I watched my first roller derby bout last year and it's amazing. I need to get some skates and try it out - after all these years! Happy New Year to you Anna!

    SvaraRadera